Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter péntek reggel a Városligeti Műjégpálya elől rajtoltatta el a jubileumi 20. Magyar Borok Útja Rallye-t.

A fővédnöki szerepet betöltő tárcavezető az indulás előtti rövid köszöntőjében kiemelte: a két évtizedes múltra visszatekintő rali egy olyan rendezvény, amely felhívja a figyelmet a magyar vidék értékeire, a kiváló magyar borokra és pincékre.

Kép letöltése
Fotó: Pelsőczy Csaba

"Egyúttal egy olyan baráti összejövetel is, amely a magyar borok népszerűsítését szolgálja. Bízok abban, hogy a személyes kapcsolatokon keresztül, valamint a médiára támaszkodva minél több ember kap kedvet ahhoz, hogy a jövőben magyar borokat fogyasszon. Nekik azt üzenem, kóstolják meg a finom felvidéki borokat is" - fogalmazott Fazekas Sándor.

A miniszter ezután szerencsés utat kívánt a rali résztvevőinek, majd maga is autóba ült, mivel a jubileum alkalomból vállalta, hogy Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkárral párban versenyzőként is részt vesz az eseményen.

Kép letöltése
Fotó: Pelsőczy Csaba

A 20. Magyar Borok Útja Rallye-n összesen 100 páros állt rajthoz, akik a vasárnap délutáni gyöngyösi célba érkezésig a tokaji, az egri és a mátrai borvidéket járják be, miközben 18 pincészetet látogatnak meg.

Az indulók között ismert közéleti személyek, sikeres üzletemberek, valamint a média- és az agrárszakma képviselői tűntek fel.

Kép letöltése
Fotó: Pelsőczy Csaba

A ralin idén is kiemelt szerepet kap a biztonságos közlekedés népszerűsítése, valamennyi résztvevők már a rajtnál megszondáztattak, s a versenyzők az út során folyamatosan számíthatnak sebességellenőrzésekre is.

(MTI)