A világ legmagasabbra értékelt csúcsborainak találkozóján, a Word Wine Symposium-on múlt pénteken, november 8-án másod ízben adták át a borvilág Oscar-ját. Az elismerést idén Szepsy István kapta.

Az eseményre, amelyet öt évvel ezelőtt hívtak életre, a borvilág legmagasabb presztízsű borászatainak vezetői is áldásukat adták, ami kiemeli az elismerés rendkívüli jelentőségét. A Villa D’Este Wine Symposium (VDEWS) célja, hogy a globális boripar szereplőit összehozza közösen gondolkodni. A VDEWS a termelők, kereskedők, újságírók, politikusok, és műgyűjtők részvételével zajlik, azzal a fontos kitétellel, hogy a bor nem csupán kereskedelmi árucikk, hanem olyan termék, ami történelmi és kulturális dimenziókat hordoz magában, így kötelezően védendő és támogatandó.

A bor ma hatalmas kihívásokkal néz szembe, többek között a globalizáció, az új piacok megjelenése folytán, ezért rendkívüli jelentőségű, hogy egy tokaji borász, rajta keresztül pedig Tokaj, az „Istenek itala”, az aszú, és az egész magyar borászat ekkora elismerésben részesül, ami – bízzunk benne – elősegíti a magyar borok megismerését, és elismerését szerte a világban!

Isten éltesse Szepsy Istvánt!

VM