Hírek, közlemények

Negyvenmilliárdos forrás a borágazat fejlesztésére

Publikálva: 2016. július 13.

A borászati ágazat versenyképességének és energiahatékonyságának javítására fordíthatják a termelők azt a negyvenmilliárd forintos pályázati keretet, amelyet 2016. július 12-én hirdetett meg a Miniszterelnökség. A jelentős mértékű vidékfejlesztési forrásra mezőgazdasági termelők, valamint mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások nyújthatják be igényüket - mondta el sajtótájékoztatón Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa pályázatot ír ki szakmai igazgató tisztség ellátására

Publikálva: 2016. április 1.

A pályázati kiírás letölthető pdf. formátumban.

Tovább a teljes cikkre

Az átlagosnál jobb évjáratra számíthatnak a bortermelők

Publikálva: 2015. november 9.

Az eddig leszüretelt szőlő mennyisége és minősége alapján az átlagosnál jobb évjáratra számíthatnak a bortermelők - mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkár pénteken Soltvadkerten, a VII. Márton-napi újbor ünnepe alkalmából szervezett rendezvényen.

Tovább a teljes cikkre

Fontos a mezőgazdasági szakképzés színvonalának emelése

Publikálva: 2015. november 4.

A Földművelésügyi Minisztérium külön kormányzati keretből 400 millió forinttal támogatta a Soós István Borászati Szakképző Iskola Szigetcsépi Tanüzemének megvalósulását - mondta Nagy István a létesítmény átadó ünnepségén.

Tovább a teljes cikkre

Adminisztrációs terheket csökkent a szőlész-borászati rendeletmódosítás

Publikálva: 2015. október 9.

Módosul a szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok kiadásának rendjéről, továbbá a borászati termékek előállításáról, forgalomba hozataláról és jelöléséről szóló rendelet. Az október elején életbe lépő változások a termelők és hegybírók adminisztrációs terheit kívánja csökkenteni.

Tovább a teljes cikkre

Igazi sikertörténet, 950 kiállító, több tízezer látogató

Publikálva: 2015. szeptember 28.

Igazi sikertörténetnek nevezte a vásárnap záruló, 950 kiállítót és több tízezer látogatót vonzó, öt napig tartó Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) a földművelésügyi miniszter a vásár hivatalos záró rendezvényén, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Több mint húszezer borkedvelő koccintott az idei Magyar Bor és Pezsgő Napján

Publikálva: 2015. szeptember 28.

A Magyar Bor és Pezsgő Napja, Koccintás 2015 díjátadó ünnepségét szeptember 26-án, az OMÉK-on rendezte meg a KOCCINTAS.HU. Az eseményt Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg, valamint átadta a 2015. évi Legkedveltebb Magyarországi Borvidéki Település díját a nyertes település, Szekszárd képviselőjének.

Tovább a teljes cikkre

Diplomaták szüreteltek

Publikálva: 2015. szeptember 10.

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett zajlott az idei diplomata szüret. Fazekas Sándor köszöntő beszédében kiemelte, hogy a szüret az OMÉK diplomáciai előkészítése, ahol kiváló minőségű borokkal ismertetjük meg a hazánkban élő diplomatákat. Az idei szüret az Etyek-budai borvidéken volt.

Tovább a teljes cikkre

Főtitkári álláspályázat

Publikálva: 2015. augusztus 31.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a „Hegyközségekről” szóló 2012. évi CCXIX. törvény (továbbiakban: hegyközségi törvény) alapján pályázatot ír ki Főtitkári tisztség ellátására.

Tovább a teljes cikkre

Fazekas Sándor rajtoltatta el a 20. Magyar Borok Útja Rallye-t

Publikálva: 2015. augusztus 28.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter péntek reggel a Városligeti Műjégpálya elől rajtoltatta el a jubileumi 20. Magyar Borok Útja Rallye-t.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció